Prop del 20% dels aliments es malbaraten

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prop de mil milions de racions alimentàries es malbaraten diàriament a les llars de tot el món, el que equival a 1,3 àpats diaris per a cada persona afectada per la fam. Per reduir la problemàtica, supermercats i escoles han impulsat algunes mesures.

Segons el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient, almenys mil milions de productes comestibles es llencen diàriament a les cases. De fet, el 20% dels productes es malbaraten a les pròpies llars.

A Andorra s'han impulsat algunes mesures. Una d'aquestes ha estat als supermercats, on s'han col·locat estands amb productes que estan a punt de caducar a un preu inferior. Tot i així, encara hi ha molta gent que no ho té present o prefereix no utilitzar-ho.

Per ara, ajustar les quantitats que es compren és la principal mesura que prenen els ciutadans.

On també es desaprofita molt menjar és a les escoles. De fet el curs passat se'n van llençar 80 tones.

Per disminuir aquesta pràctica, l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Andorrana ha engegat una aplicació per aprofitar el menjar. Els destinataris seran persones vulnerables a través de serveis socials i persones que viuen al carrer.

Informa: Héctor Aza

Imatges: Javier Martín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.