Prop del 20% dels aliments es malbaraten
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Prop de mil milions de racions alimentàries es malbaraten diàriament a les llars de tot el món, el que equival a 1,3 àpats diaris per a cada persona afectada per la fam. Per reduir la problemàtica, supermercats i escoles han impulsat algunes mesures.
Segons el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient, almenys mil milions de productes comestibles es llencen diàriament a les cases. De fet, el 20% dels productes es malbaraten a les pròpies llars.
A Andorra s'han impulsat algunes mesures. Una d'aquestes ha estat als supermercats, on s'han col·locat estands amb productes que estan a punt de caducar a un preu inferior. Tot i així, encara hi ha molta gent que no ho té present o prefereix no utilitzar-ho.
Per ara, ajustar les quantitats que es compren és la principal mesura que prenen els ciutadans.
On també es desaprofita molt menjar és a les escoles. De fet el curs passat se'n van llençar 80 tones.
Per disminuir aquesta pràctica, l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Andorrana ha engegat una aplicació per aprofitar el menjar. Els destinataris seran persones vulnerables a través de serveis socials i persones que viuen al carrer.
Informa: Héctor Aza
Imatges: Javier Martín