Prop de 400 joves es converteixen en científics a "La universitat dels infants"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Per cinquè any l´Auditori Claror lauredià ha obert les portes als joves que per una vegada es converteixen en científics. Es tracta d´una nova edició de 'La universitat dels infants'. Més de 380 alumnes de tercer cicle de primera ensenyança han presentat els seus projectes que giren al voltant de les energies renovables. Alguns de ben curiosos i imaginatius.
Alumnes de l'escola andorrana, espanyola i del centre Pau Claris de la Seu d'Urgell han treballat durant mesos per presentar aquest dimarts els seus projectes científics. La professora Sònia Borrell explica com "els alumnes treballen el mètode científic des de l'inici fins el final, emetent hipòtesis, verificant-les i fent projectes de laboratori".
La iniciativa, promoguda des de l'UdA, pretén despertar la curiositat dels joves per la ciència, a través de les múltiples oportunitats que proposa. Al llarg dels cinc anys de trajectòria, han participat més de 2.000 alumnes. 'La universitat dels infants' persegueix dos grans objectius: El primer és incentivar la competència cientícia, que tinguin curiositat per l'entorn, es facin preguntes, observin la realitat, formulin hipòtesis, investiguin i explorin possibles solucions. El segon és fomentar la relació entre la Universitat d'Andorra i les escoles", ha indicat la professora de la universitat, Alexandra Saz.
La major part dels projectes presentats tenen a veure amb la sostenibilitat i les energies renovables. Una planta de compostatge, un estudi sobre els efectes nocius del tabac o un altre per elaborar sabó ecològic. I altres de ben curiosos, com una iniciativa centrada en herbes aromàtiques.
La jornada s'allargarà fins a mitja tarda. No hi ha premis, ja que els organitzadors no plantegen la iniciativa com una competició. I per què no, pot ser que alguna de les idees presentades en la Universitat dels infants, amb el temps, es faci realitat.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Rubén Calvo