Prop del 60% de les dones s'encarreguen de la cura dels fills

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Conciliar la vida laboral amb la personal és un dels grans reptes de moltes famílies. Segons el darrer estudi d'Andorra Recerca+Innovació, les dones segueixen sent les encarregades de la cura dels fills. Ho fan en un 60%, una xifra que s'enfila al 80% quan parlem de salut. 

Les dones segueixen sent les encarregades de la cura dels nens, segons el darrer Observatori d'Andorra Recerca+Innovació. A la pregunta sobre qui dedica més temps a la cura dels fills un 60% de les dones diuen que són elles elles mateixes les encarregades, pel 15% dels homes que s'atribueixen la tasca. 

Les diferencies s'enfilen encara més quan parlem de la salut. En aquest cas, un 80% de les dones diu que porta els fills al metge i només un 12% d'homes assumeix aquesta tasca. Tanmateix l'Observatori reflecteix un canvi de tendència en algun aspectes. I és que cada vegada hi ha més homes que diuen ser els encarregats de cuinar a casa, un 32%, lluny encara del 57% de les dones. 

Quant a la conciliació laboral, l'enquesta indica que la gran majoria no té problemes per combinar el treball amb els fills, tot i que una de cada quatre persones reconegui haver reduït o modificat l'horari de feina. 

Informa: Òscar Serrano 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.