Prop de la meitat dels reclusos són a la presó per delictes sexuals o relacionats amb homicidis

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El centre penitenciari es troba al 30% de la seva capacitat i actualment té 44 presos. La meitat, hi són en règim de presó provisional, a l'espera de judici. Gairebé un 50% dels interns són a la presó per delictes sexuals o violència homicida. L'altre gran grup té a veure amb reclusos arran de delictes contra la propietat o la salut pública. El centre compta amb una plantilla de 55 persones.

A dia d'avui a la Comella hi ha reclosos 44 presos, un 30% de la capacitat del centre penitenciari.

Tots són majors d'edat i només tres són dones. Segons detalla el director del centre, la meitat dels interns està en presó provisional. La resta ja compleix condemna, dols dels quals en règim de semillibertat. Per tipus de delicte, Francesc Tarroch distingeix dos grans grups que representen prop del 50%: els sexuals en major o menor grau, i els relacionats amb homicidis. La resta tenen a veure amb la propietat i la salut pública.

Per gestionar els 44 presos del centre hi ha un total de 55 persones, comptant funcionaris i agents penitenciaris. Tarroch, que ha demanat tres agents penitenciaris més per al 2018, avisa que la ràtio és enganyosa perquè la capacitat és de 145 reclusos.

Dos presos condemnats estan en règim de semillibertat i uns altres dos estan pendents d'extradició.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.