Prop de trenta persones ja disposen de la llicència per pilotar drons gràcies a la formació que ofereix l'Automòbil Club i la Cambra de Comerç

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Unes trenta persones disposen de la llicència per pilotar drons gràcies a la formació que ofereix l'Automòbil Club i la Cambra de Comerç. Unes cinquanta s'hi estan preparant. Les aplicacions que ofereixen aquests ginys són enormes i comprenen sectors diversos, des de la construcció a la vigilància i la seguretat energètica.

El camp de Prada de Moles ha estat aquest matí el centre d'operacions en què l'empresa AEROFOR ha fet una demostració pràctica de les darreres novetats en el vol de drons. Unes trenta persones disposen de la titulació oficial i unes cinquanta estan seguint el curs oficial, que és en línia i es pot homologar després a nivell europeu. "Quan l'alumne ha passat els exàmens que han fet amb nosaltres, ja pot optar al títol", ha explicat David Fraissinet, director general Automòbil Club.

Aquest dron que tinc al darrere és d'última generació. Val uns 20.000 euros i porta una càmera tèrmica. La seva autonomia és de mitja hora aproximadament. 

Aquestes són les imatges que ofereix la càmera tèrmica d'un edifici proper a Prada de Moles. És una de les moltes aplicacions del giny. Els sectors, tant públics com privats, que es poden beneficiar dels vols és molt gran. Eduardo Ibáñez, director general AEROFOR, afirma que és una eina molt útil per a molts sectors."

Ser pilot de dron pot convertir-se en una sortida professional. És un sector en constant creixement i evolució que cada vegada té més demanda.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi LInares 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.