Protecció civil i bombers encaren l'estiu amb el risc d'incendi baix però demanen precaució per la revetlla

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A les portes de Sant Joan, protecció civil i bombers no es mostren preocupats. Les pluges de les últimes setmanes han fet que el risc d'incendi sigui baix i per això encaren la revetlla amb els mateixos efectius de sempre. Tot i que la preocupació sigui baixa, demanen que es compleixin els protocols. 

Les precipitacions han ajudat i molt a reduir el risc d'incendi enguany. A només dos dies de la revetlla de Sant Joan, aquest se situa a nivells baixos. Tot i que des de bombers creuen que la situació no és preocupant, insten la població que se segueixin les normes. Amb la pandèmia, a més, s'ha de tenir en compte un nou element. 

El director adjunt bombers, Jordi Farré, ha subratllat que "el gel hidroalcohòlic i foc són incompatibles", recalcant que si s'han de manipular petards, en cap cas s'ha de portar aquesta substància. 

Davant aquestes previsions i sempre que la situació no canviï aquest estiu, els bombers consideren que no serà necessari augmentar el nombre de mitjans destinats a l'extinció dels focs. Actualment, Andorra disposa de 133 efectius. En aquest sentit, Farré ha indicat que amb la planificació que es té en aquests moments, "no es preveu augmentar els efectius ni fer cap acció especial". 

El 2020 es van declarar 37 incendis, cap forestal. Es tractava de cremes de rostolls, i una dotzena no complien el reglament d'enceses no permès. Es van concentrar principalment en els tres mesos d'estiu.

Pel que fa a les novetats d'aquesta campanya, s'ha habilitat un web on es pot consultar l'estat dels berenadors, que estaran oberts sempre que el risc d'incendi segueixi a nivells baixos i moderats. 

Informa: Ariadna Guiu
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.