Prudència en el primer dia sense mascareta al carrer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A partir d'aquest dimarts es pot sortir al carrer sense mascareta, però molta gent prefereix portar-la posada o tenir-la a mà. Fa pràcticament dos anys que va arribar a les nostres vides i això ha creat hàbit, tant que al carrer hi havia més gent que la portava que no pas al contrari.

Dilluns el Govern anunciava el final de la mascareta al carrer, que va tornar a ser obligatòria amb l'elevada incidència de casos de la sisena onada Després de mesos utilitzan-la als espais exteriors,  n'hi ha qui no ha tardat a treure-se-la.  "Vaig llegir el decret  i em vaig posar molt contenta", diu una dona, mentre un altre ciutadà celebra poder tornar a "portar les ulleres amb normalitat sense que s'entelin".  La població celebra la mesura , alguns perquè consideren molt feixuc dur la mascareta tot el dia, altres perquè, diuen, "almenys podem respirar aire fresc".

Tanmateix molta de la gent que entrevistem al carrer la porta o se la posa davant la mirada de la càmera, i és que després de dos anys estem molt habituats a portar-la i n'hi ha que fins i tot hi troba més avantatges que inconvenients.  "Jo em sento més a gust davant dels referedats", diu un noi. Una altra jove assegura que la continua portant, però celebra saber que pot no dur-la si no vol.

I entre una cosa i l'altra n'hi ha que fan el puja baixa: "me la pujo quan hi ha gent i me la baixo quan no n'hi ha", expliquen.

Ara tornarà l'època de portar-la a fora i posar-la quan entrem en un local, ja que als interiors continua sent obligatòria. Per sort, ja l'hem incorporat a la nostra vida i molts confessen que intenten tenir-la ben localitzada "a la butxaca, a la jaqueta, alguna més al cotxe o a la mà"-

Sigui com sigui qui més qui menys espera que algun dia arribi el moment en què la mascareta formi part del passat "i que no sigui molt tard".

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.