PS i Concòrdia rebutgen el marc pressupostari per poc realista

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Concòrdia i PS han presentat dues esmenes al marc pressupostari 2024-2027 perquè el consideren poc realista i a curt termini. Han estat tombades en la sessió de Consell General d'aquesta tarda i s'ha donat llum verda a les previsions econòmiques de l'executiu per als propers anys. Andorra Endavant ha aprofitat per criticar algunes de les propostes de l'oposició en matèria d'habitatge.

Segons els socialdemòcrates, hi ha noves dades que apunten un alentiment econòmic i que deixen obsoletes les previsions lleugerament optimistes de l'executiu. Per la seva banda, Concòrdia creu que el marc pressupostari que ha presentat el Govern no pensa gaire en el futur. "Estem fent un exercici de política pressupostària molt curtterminista. Estem invertint avui a costa de demà", valora el president del grup parlamentari, Cerni Escalé.

Andorra Endavant, per la seva banda, ha considerat realistes les previsions del marc pressupostari i ha titllat de poc rigoroses algunes de les propostes de Concòrdia i PS per a l'habitatge. Especialment les referides a inversors espanyols que no han regularitzat la seva situació amb l'agència tributària.

Les dues esmenes a la totalitat no han comptat amb el suport de la majoria. El Govern ha reiterat que la seva proposta és la d'un marc pressupostari rigorós.

"Aquest marc pressupostari és realista i prudent igual que el pressupost del 2024. No intentem maquillar els números a futur imaginant-nos escenaris que no passaran".

Ramon Lladós, ministre Finances.


Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.