El PS presenta 16 esmenes a la llei del pressupost de l'estat 

Els socialdemòcrates han presentat diverses esmenes al pressupost del 2023 perquè bona part de la partida destinada a la construcció del recinte multifuncional es pugui destinar a la compra i rehabilitació d'habitatge. També demanen que els comptes públics de l'any vinent incloguin que la transferència d'Andorra Telecom a Govern de prop de 7,5 milions es destini a reduir tarifes. En total hi ha prop de 20 propostes pels comptes públics.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat fins a 16 esmenes al projecte de llei del pressupost pel 2023, entre les quals destaquen les destinades a aconseguir fons per polítiques d'habitatge a preus assequibles. Una d'elles promou la reducció de la partida destinada a la construcció del recinte multifuncional perquè es pugui disposar d'una bossa de pisos a preu assequible regulat. Segons el PS, si s'acceptés aquesta proposta s'aconseguiria 1 milió d'euros per aquesta finalitat.

A més, el PS ha presentat una altra esmena perquè els gairebé 7,5 milions d'euros que Andorra Telecom transfereix a Govern es traslladin a unes tarifes més reduïdes. Segons afirmen això tindria un impacte positiu en el poder adquisitiu de les famílies i petits empresaris del Principat.

Els socialdemòcrates, en un altre ordre de coses, presenten una esmena perquè les retribucions dels càrrecs polítics del Govern s'actualitzin de la mateixa manera que al sector privat.

La construcció d'un centre residencial de salut mental és una altra de les demandes de la formació. Volen que es destinin uns 100.000 euros a iniciar aquest projecte que hauria de donar resposta a les 32 persones adultes que estan en centres de llarga estada fora d'Andorra. També reclamen que s'implementi un pla d'atenció personalitzat per a cada una d'aquestes persones.

I rebutgen l'increment de la partida per a assessoraments vinculats a la intervenció de BPA. Consideren que avui en dia hi ha pocs clients d'aquesta entitat que no hagin recuperat els seus diners o tinguin els actius bloquejats.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.