El PS presentarà més de 120 esmenes a la llei de serveis socials

Als grups parlamentaris aquest inici de curs se'ls gira feina. Hi ha lleis importants que s'han d'aprovar, com la reforma de la CASS o la llei de serveis socials. De fet, avui mateix s'exhauria el termini per presentar esmenes a modificacions de lleis associades a l'acord monetari. Sindicatura ha acceptat una pròrroga, a petició del grup socialdemòcrata. El PS treballa intensament per proposar millores a la llei de serveis socials. De moment, a aquest text hi aportaran més de 120 esmenes.

La intensa activitat política ha fet que el grup socialdemòcrata hagi sol·licitat una pròrroga per poder esmenar el codi penal, el codi de procediment penal i la reforma de la llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig. Mentrestant, treballen contra rellotge per esmenar la reforma de la CASS i del projecte de llei de serveis socials. De moment, ja tenen preparades més de 120 esmenes. La proposició de llei demòcrata de serveis socials i sociosanitaris  xoca frontalment amb la filosofia socialdemòcrata. Segons el PS, l'atorgament de serveis socials ha de ser universal i s'ha de finançar a través d'impostos.

Els socialdemòcrates també estan en contra de la reforma que es planteja a la CASS. Argumenten que es retallen molts drets. Segons González, el PS podria "estar d'acord que s'hagués augmentat un 2% a la branca de malaltia com s'ha fet a la branca de jubilació, però no a partir de retallades per la gent que està malalta". Ha afegit que "la sanitat, l'educació i els serveis socials són intocables" per als socialdemòcrates.

Mariona González reconeix que l'escissió del grup socialdemòcrata i la intensa activitat política dificulta que les lleis arribin al Consell General per ser votades en els terminis establerts.

Informa: Xavi Palma

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.