Pujada general de l'IPC als salaris 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Apujar l'IPC a tots els sous fins el mitjà, aquesta és la proposta que ja ha aprovat el Govern pel 2024, després que patronal i sindicats no es posessin d'acord.

Apujar l'IPC als sous que es mouen entre el salari mínim, que serà de 1.376 euros l'any vinent, i el mitjà, actualment al voltant de 2.400. Aquesta és la proposta del Govern després que patronal i sindicats no hagin arribat a un acord sobre l'increment salarial per a l'any vinent. L'executiu, que ha descartat l'augment esglaonat que s'ha aplicat aquest 2023 per massa complicat, preveu que l'índex de preus es situï a final d'any per sota del 5%. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha informat els grups parlamentaris d'aquesta proposta a la recerca d'aconseguir el màxim consens. És previst que el projecte de llei entri a tràmit parlamentari la setmana vinent amb caràcter d'urgència i que l'augment sigui efectiu amb caràcter retroactiu. Quant a la tretzena paga, Marsol ha indicat que no correspon al Govern impulsar-la i que en tot cas ha de sorgir de les negociacions entre patronal i sindicats

"Sindicats i patronal s'han emplaçat al gener per palar una mica de tot i també de la tretzena paga, per tant, nosaltres volem esperar. El Govern entén que amb els salaris mínim i l'IPC fins al mitjà, ja és una mesura que busca l'equilibri entre les propostes de la CEA i els sindicats."
Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

On no s'ha arribat a cap entesa al Govern ha estat en la possibilitat de tocar els sous per sobre del mitjà. Es considera que les accions prioritàries per mantenir el poder adquisitiu de la població passen per actuar en els salaris més baixos. En aquest sentit fa dies que es va comunicar l'augment del 7% del salari mínim, que quedarà per al 2024 en 1.376,27 euros.   

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.