La quarta campanya de la farga del Madriu se centra en l'activitat ramadera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest serà l'últim any que s'intervindrà al jaciment de la farga del Madriu. Els arqueòlegs se centraran en el discurs agropecuari. De moment els treballs de l'any passat evidencien que aquella era una zona concorreguda per la capacitat que tenien de fer pa.

Els dos forns seran objecte de restauració en la quarta campanya a la farga del Madriu després de descobrir que el que es pensava que era una cabana ha resultat ser una casa pairal benestant del 1836 a 2.000 metres d'altitud amb una botiga i fleca que abastia ramaders i passants de la vall.

"No és una cabana, és una casa amb dos forns de pa, una sala d'estar i una cambra i estava al servei de tota la gent que hi havia a la vall del Madriu com els pastors i ramaders, en definitiva, clientela, que superen les cent persones ja que els dos forns tenien capacitat de fer setanta pans".

Oliver Codina, coordinador del projecte d'excavació de la farga del Madriu

Paral·lelament, aquest any s'estudiarà el canal d'abastiment d'aigua provinent del riu i un allotjament anterior. 

"Els arqueòlegs s'han de dedicar a uns llocs de ramaderia, anteriors a la farga perquè la idea és arribar a entendre tot el conjunt i poder documentar sis o set segles d'història".

Oliver Codina, coordinador del projecte d'excavació de la farga del Madriu

La ministra, que ha dit que es mostraran les peces que s'han trobat en aquests tres anys, ha recordat que fa vint anys d'aquell 1 de juliol quan la vall va ser inclosa en la llista del patrimoni mundial de la Unesco dins la categoria de patrimoni natural, un any abans s'aprovava la llei de patrimoni. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.