Quatre dels detinguts en l'operació "Enjambre" són andorrans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Quatre detinguts en l'operació "Enjambre" són de nacionalitat andorrana. L'operació duta a terme per la guàrdia civil i l'agència tributària espanyola es va iniciar al maig i ha permès desmantellar una organització criminal que va introduir el 2012 a Espanya tabac de contraban procedent d'Andorra per valor de 3,3 milions d'euros. Els 31 detinguts han quedat en llibertat acusats de contraban i associació criminal.
Quatre dels 31 detinguts en l'operació "Enjambre" duta a terme per la guàrdia civil i l'agència tributària espanyola tenen nacionalitat andorrana. La majoria de les detencions es van fer a la Seu d'Urgell, on residia el gros de l'organització criminal desmantellada. La investigació es va posar en marxa al maig quan la comandància de la guàrdia civil de Gijón va detectar una persona que es dedicava a la comercialització irregular de tabac procedent d'Andorra a Astúries i Galícia. Posteriorment, en coordinació amb la comandància de Lleida, es va descobrir la connexió d'aquesta persona amb una xarxa dedicada al contraban amb seu a Andorra i així com amb altres dues que operaven des de la Seu d'Urgell. Finalment es va detenir 31 persones, que han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats entre d'altres delictes de pertinença a organització criminal i contraban. La guàrdia civil estima que la xarxa criminal hauria introduït tabac de contraban a Espanya durant el 2012 per valor superior als 3.300.000 euros.Informa: Ana Alamán
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.