Què en pensen els ciutadans de la gastronomia d'Andorra?
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Govern ha encarregat un estudi sobre el patrimoni gastronòmic. Arran d'aquest projecte, el darrer Observatori del CRES ha presentat el coneixement dels ciutadans d'aquesta qüestió. Els resultats mostren que 3 de cada 10 no sap definir quins serien els plats tradicionals.
Una investigadora andorrana de la Universitat de Tolosa és l'encarregada d'estudiar el patrimoni gastronòmic del país, a petició del Govern. El CRES, en l'enquesta semestral d'opinió, ha preguntat sobre els àpats tradicionals i típics d'Andorra. Gairebé la meitat dels 700 consultats creu que l'escudella és el plat més andorrà, tot i que un 30% no sap què contestar. Un percentatge que creix fins al 56% quan es pregunta per les postres típiques.
La meitat dels ciutadans associa la gastronomia d'Andorra amb la cuina del Pirineu, però només un 30% creu que s'ofereix als restaurants del país. Per a molts, però, un menjar andorrà és el produït únicament amb productes del país, tot i que la recepta sigui tradicional.
8 de cada 10 ciutadans coneix els productes agrícoles i ramaders, sobretot la carn autòctona. La mateixa proporció assegura que els consumeix per la proximitat del producte, la qualitat i amb l'objectiu de fer marca de país. Els que no ho fan, apunten que sovint són aliments cars i difícils de trobar.
Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Romagosa