Ramaders d'Andorra es fixa un termini de 7 anys per aconseguir un certificat de qualitat extern sobre carn produïda garantint el benestar animal
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Ramaders d'Andorra assegura que el cent per cent de la cabana bovina entra dins el segell de qualitat. Un tret significatiu que es tradueix en el compliment dels objectius del sector que passa, entre d'altres, per disposar d'una ramaderia tradicional, extensiva i, sobretot, de qualitat.
Ramaders d'Andorra pretén, d'aquí a 7 anys com a màxim, disposar d'una certificació externa i independent sobre carns produïdes amb benestar animal. Un pas més que ha d'ajudar, segons l'entitat, a adaptar-nos als requisits de la societat en termes de disposar d'un producte de proximitat i de qualitat.
Així ho ha avançat el director del Departament d'Agricultura, Josep Maria Casals, al seu pas per "Els matins de la Nacional". En aquesta sentit, el gerent de Ramaders d'Andorra, Gerard Martínez, assenyala que disposar d'un segell d'aquestes característiques és important tenint en compte les exigències del consumidor, que "vol tenir informació del producte, li ha de generar confiança i, a més a més, ha de ser un producte d'alta qualitat, gustós i tendre, i estar en una gamma de preus satisfactòria".
Sobre el relleu generacional en el sector, assegura que hi ha joves disposats a donar continuïtat al negoci ramader. Ara bé, creu que hi haurà un canvi de tendència que permetrà la concentració d'explotacions, que seran més modernes i tecnificades i, alhora, permetran mantenir la cabana.
Respecte a la comercialització de les barquetes de carn, l'entitat té la voluntat d'arribar a vendre'n unes 1.000 setmanals.
Informa: Montse Grau