El raonador demana que la pròrroga en la congelació dels lloguers entri en vigor l'1 de gener per evitar "picaresques"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Alguns propietaris volen desempallegar-se dels llogaters aprofitant el període de tràmit fins que no entri en vigor la pròrroga d'un any en el venciment dels lloguers. El raonador del ciutadà està rebent moltes queixes de persones a les quals se'ls acaba el contracte a final d'any i ja se'ls ha comunicat que no els renoven. Per aquest motiu demana que la nova congelació del preu del lloguer sigui efectiva l'1 de gener.

Es multipliquen les queixes al raonador del ciutadà de llogaters als quals els propietaris volen fer fora del pis aprofitant que se'ls acaba el contracte a final d'any. Aquests propietaris pretenen aprofitar el parèntesi que hi pugui haver fins que no entri en vigor la pròrroga de la congelació del preu del lloguer més enllà de l'IPC per a l'any vinent. Per això Marc Vila demana que la nova pròrroga sigui efectiva des del primer de gener.

"Hi ha alguna petita especulació, molt múrria, d'intentar enviar la carta ara als que acaben el contracte a principis d'any per veure si, altra vegada aquest any, si la mesura surt al pressupost que hi hagi un forat on algú es pugui escapar. Per tant, això és molt important que el Govern en sigui conscient i, si hi ha una continuació de la pròrroga -que jo espero que sí- que es faci que entri en vigor l'1 de gener del 2020", explica Vila.

Un episodi que treu a la llum la picaresca d'alguns propietaris en tota aquesta problemàtica amb el mercat d'habitatge. Vista l'actitud d'aquesta part del col·lectiu, el raonador creu imprescindible que hi hagi un control ferm de les excepcions previstes a la congelació del preu del lloguer per segon any. Per exemple, comprovant si realment la propietat ha recuperat el pis per a ús propi o d'un familiar, una de les casuístiques que preveu la nova pròrroga. "Que hi hagi mecanismes de control per evitar picaresques i abusos amb la possible derogació amb les persones que necessitin el pis i vulguin el pis per recuperar-lo. Que hi hagi una manera clara i eficaç, directa, de controlar que aquestes persones el recuperen per cinc ó deu anys i que aquest pis no el puguin tornar a llogar", demana.

Marc Vila celebra que, arran de tota la problemàtica immobiliària, hi hagi més implicació de l'administració pública en el mercat de l'habitatge. Un escenari que, al seu parer, és inevitable i necessari per evitar o apaivagar futures crisis i que serà molt més habitual els pròxims anys.

Informa: Jordi Cama
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.