Ratificat el CDI amb Andorra al Congrès dels diputats espanyol

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Congrés espanyol ha avalat el conveni amb Andorra per prevenir l'evasió fiscal i facilitar l'intercanvi d'informació, que entrarà en vigor l'1 de gener. Només el grup d'Esquerra Plural, el BNG i UPyD s'han abstingut perquè aprecien trampes que permetran a artistes i esportistes seguir utilitzant el Principat com a refugi fiscal.

El ple del Congrés espanyol ha aprovat el dictamen de la comissió d'Afers Exteriors sobre el CDI signat al gener entre Espanya i Andorra, durant la visita de Mariano Rajoy. Un conveni destinat a evitar la doble imposició i prevenir l'evasió fiscal. Durant el debat, el grup popular ha qualificat el text d'important avenç, clau per fomentar inversions, ja que aporta seguretat jurídica i redueix el pagament d'impostos. 

També ha defensat el conveni la portaveu del PSOE a la comissió d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, que ha destacat la incorporació d'Andorra al sistema d'intercanvi d'informació sota els estàndards de l'OCDE a partir del 2018. 

Només el portaveu de l'Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, hi ha posat pegues. Tot i reconèixer que el conveni és positiu, n'ha denunicat les mancances. Ha dit que les excepcions són una trampa que permetrà a artistes i esportistes continuar utilitzant Andorra com a refugi fiscal per evadir impostos. A l'abstenció s'hi han sumat els diputats d'UPyD i del Bloque Nacionalista Galego. El CDI entrarà en vigor l'1 gener del 2016.

Informa: Jordi Cama   Locució: Jordi Lorente 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.