Raúl Prieto interpretarà 'Orgue a la fresca' per celebrar l'inici del Festival d'Orgue aquest dimecres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Portar el so de l'orgue al carrer: aquesta és la gran novetat de la 17a edició del Festival d'Orgue que comença aquest dimecres. Serà amb un concert titulat 'Orgue a la fresca', a càrrec d'un dels intèrprets més prestigiosos del món, Raúl Prieto.

El concert, que tindrà lloc a la plaça de Casa de la Vall, s'emmarca en els actes de la capitalitat cultural iberoamericana d'Andorra la Vella i serà del tot innovador. Primer perquè no és gens habitual que un concert d'orgue es pugui celebrar al carrer, ja que les dimensions, el volum i el pes d'aquests instruments fa impossible el trasllat. També perquè Raúl Prieto és, a més d'un concertista de prestigi, un innovador i ha creat el que anomena un orgue virtual, que serà el que utilitzarà demà.

"L'instrument és fascinant, però no ens oblidem que els orgues són a les esglésies i potser hi ha un públic que no s'anima a anar-hi". Per això, quan li van proposar fer un concert al carrer, un lloc on la gent mai no s'espera poder escoltar un orgue li va semblar "molt interessant".

L'actuació serà a partir de les 10 de la nit i interpretarà obres de Wagner, Bach i Liszt, entre d'altres. El festival, que s'allargarà fins al 22 d'agost, també ha programat conferències i visites a alguns dels òrgans que hi ha a Andorra

Informa: Joan A. Sarmiento Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.