Rebaixar al màxim la sinistralitat a les carreteres, l'objectiu del nou Codi de Circulació
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Al Principat accedeixen cada any, en un període normal, 2.250.000 vehicles i el parc mòbil compta amb uns 75.000 cotxes. Tenint en compte aquesta dada, el responsable de Mobilitat, Jaume Bonell, afirma que els 300 accidents que portem aquests 8 mesos d'any estan per sota de la mitjana dels 600 i que, per tant, es tracta d'un any amb sinistralitat acceptable. Lluitar contra aquesta xacra serà precisament un dels objectius del nou Codi de Circulació que entrarà en vigor el 3 de setembre.
El 2021 es podria tancar amb una sinistralitat per sota dels 600 accidents de trànsit anuals, una quantitat que des de Mobilitat consideren acceptable. I és que en el que portem d'any s'han registrat 300 accidents. L'objectiu, naturalment, és 0 sinistres, i una de les eines que vetllarà per aconseguir aquesta fita serà el nou Codi de Circulació, que entrarà en vigor el 3 de setembre.
Un dels punts que regularà és el dels patinets elèctrics. Un accident amb aquest giny en el qual es vegin implicats vianants podria tenir conseqüències molt greus. Segons avançava aquesta setmana el director de Mobilitat, Jaume Bonell, fins i tot podria acabar amb pena de presó, si el resultat fos la mort per atropellament.
Mobilitat també fa un balanç positiu de la iniciativa dels radars pedagògics, com el que es va instal·lar en un tram de carretera a Sant Julià de Lòria. En aquest punt s'ha registrat que només un 1,3% dels vehicles sobrepassa el límit de la velocitat de 60 km/h. La resta, un 83%, no hi arriba. A més de la sinistralitat, el nou text legislatiu pretén combatre conductes incíviques com el soroll.
Finalment, l'estudi sobre els punts negres a les carreteres andorranes que prepara el RAC podria estar enllestit a principis de la propera tardor.
Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Arxiu RTVA