Rebaixes d'uns 150 euros per als qui han contractat una hipoteca l'últim any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´euríbor interanual, l´indicador amb què es calcula el preu de les hipoteques, ha tancat l´agost amb un tipus negatiu i un mínim històric. L´índex manté una taxa negativa des de febrer del 2016 i això suposarà una rebaixa d´uns 150 euros per als qui han contractat una hipoteca en l´últim any.
L´euríbor a dotze mesos, l´indicador més utilitzat per calcular hipoteques, encadena dinou mesos en negatiu. La mitjana d´agost s´ha situat en -0,156%, el valor més baix de tot el 2017 i un mínim històric. Aquest fet permetrà que les famílies amb hipoteques contractades en els darrers mesos puguin obtenir una rebaixa mitjana d´uns 150 euros l´any, en funció de la hipoteca contractada. La taxa d´aquest agost és una dècima inferior a la que es va registrar ara fa un any.

L´euríbor manté una tendència a la baixa des de febrer del 2016 després que el Banc Central Europeu apliqués una política expansiva per reactivar la recuperació de la zona euro. Amb tot, la caiguda d´aquest índex s´ha moderat en els darrers mesos. Segons les previsions, el Banc Central Europeu mantindrà l´actual política monetària d´interessos molt baixos per al 2017 per impulsar aquest creixement. Una política que, de nou, afavorirà els clients amb hipoteques i préstecs.

En el que portem d´any, l´autorització d´hipoteques ha crescut considerablement aquest any, segons les dades dels bancs. En alguns casos, fins i tot s´ha doblat. Les principals raons d´aquest increment de préstecs hipotecaris està relacionat principalment, segons les entitats bancàries, amb una millora de l´economia i una manca de pisos de lloguer.

Informa: Marc Guadilla
Locució: Andrés González-Nandín
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.