Les rebaixes no arriben a l'alimentació
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Les compres dels àpats de Nadal suposen una despesa extra, que moltes famílies organitzen amb temps. I més després de la pujada continuada de preus d'aquest any.
A punt de començar el compte enrere per als àpats de festes alguns ja han passat els carros per caixa, tot i que alguns reconeixen que la previsió no és el seu fort. "Compro pel cap de setmana i dissabte faré la compra grossa de menjar", confessa una clienta. Dels que improvisen als que s'organitzen "amb 15 o 20 dies d'antel·lació".
El que no s'ha perdut és repartir dinars i sopars en família. Pollastre, xai i marisc, foie i salmó, junt amb l'escudella, són plats que no falten a taula, però, i els preus? "Durant tot l'any hem tingut un augment progressiu per la inflació" reconeix la responsable de Botiga de Caprabo Maria José García, "però durant el Nadal s'han mantingut, tant el peix, com les carns o les fruites".
Tot i que ens diguin que els preus no han pujat més del que ja ho havien fet, la realitat és que per Nadal no val tot. Els clients compren "però ens retenim". Altres, directament, prescindeixen dels productes més cars com la trufa o el marisc.
Això sí, les sobretaules s'omplen de dolços com fruits secs i torrons, ben regats amb propostes lliures d'alcohol. La fruita també té el seu lloc, amb la pinya com a estrella, i propostes per fer més saludables i originals les postres.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Escabias