Rebuig dels hotelers a la taxa turística

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Unió Hotelera rebutja l´aplicació d´una taxa turística. Els hotelers creuen que la mesura que vol aplicar el ministeri de Turisme desincentivaria l´arribada de turistes, al contrari del que pensa el ministre Francesc Camp

La Unió Hotelera s´oposa a la taxa turística que vol estudiar el ministre Francesc Camp per al sector hoteler. El titular de Turisme proposarà un impost que tindria per objectiu disposar de més diners per fer esdeveniments i, en definitiva, per atreure turistes. Una postura que els hotelers no comparteixen. 

Des de la Unió Hotelera consideren que la taxa turística i l'increment de les pernoctacions desincentivaria l´arribada de turistes. El membre de la junta de l'entitat, Carles Calvo, creu que "vindran els mateixos turistes o menys" i afirma que "no podrem encarir el producte, aquest euro es restarà d'altres factors".

La Unió Hotelera considera també que la mesura és arbitrària i que segueix una moda que ja s´ha donat a Catalunya i França i que ha provocat cert rebuig entre els hotelers veïns. El sector hoteler considera que la taxa turística seria injusta ja que no tots els serveis turístics la cobrarien. "No entenem per què els hotelers ens hem de convertir en recaptadors d'impostos als turistes, hi ha altres serveis que podrien cobrar la taxa. I què passa amb els que no dormen? No gasten? No han de contribuir?", planteja Calvo.

Amb tot, la Unió Hotelera valora positivament l'estudi de noves estratègies per atreure turistes.

Informa: Marc Guadilla    Imatge: Jordi Seabra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.