Rebuig del sector a cedir els apartaments turístics en lloguer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Rebuig del sector a cedir apartaments turístics que no tinguin llicència quan s'aprovi la llei Òmnibus perquè els posi en lloguer per 7 euros i mig el metre quadrat. És la darrera proposta que els va fer el Govern. Volen una reunió per tractar els efectes d'aquest text i pretenen demanar als grups parlamentaris que hi introdueixin esmenes.

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic té poca confiança que llei Òmnibus canviï massa, quan sigui aprovada, respecte al que s'ha donat a conèixer. Opina que la majoria dels aspectes que són lesius per al sector es mantindran. L'entitat va presentar una sèrie de demandes a l'executiu per matisar el projecte legal, que no han estat acceptades. Per exemple, preservar aquest tipus d'establiments al centre del país.

El Govern els va traslladar, a canvi, l'opció que els apartaments turístics que perdin la llicència, quan entri en vigor el text legal, puguin ser cedits a l'Institut Nacional de l'Habitatge, perquè els posi en lloguer. Si en un any ningú els arrendés, podrien tornar a ser utilitzats com a apartaments turístics. Això sí, l'executiu va demanar que el lloguer mitjà fos de 7 euros i mig el metre quadrat. Preu que l'associació no creu que sigui adient i ha vaticinat que no hi haurà cap propietari disposat a posar-los al mercat.

Pròximament, volen reunir-se per tractar aquesta problemàtica. També tenen previst contactar amb els grups parlamentaris perquè hi introdueixin esmenes. El Govern ha ajornat l'entrada a tràmit parlamentari de la llei.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.