La recepta electrònica a les farmàcies no arribarà fins a l'any vinent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La formació liderada per Carine Montaner va demanar al Govern sobre el tercer pagador i la recepta electrònica. L'executiu explica que falta encara desenvolupar les aplicacions informàtiques perquè el servei entri en funcionament. No serà viable fins al 2024. 

No hi haurà recepta electrònica fins a l'any vinent. Tocarà esperar al 2024 perquè s'implanti a les farmàcies un sistema informàtic que permeti rebre receptes a través de la història clínica compartida i girar després les factures a la CASS

Falta de fet encara fer els passos previs per arribar aquest punt. D'una banda, crear una base de dades global que inclogui els medicaments francesos i espanyols i que no estarà llesta fins a la tardor. I de l'altra, una plataforma per als metges perquè puguin prescriure els medicaments. No s'iniciaran els treballs fins a final d'any. 

Pel que fa al tercer pagador generalitzat, de moment, res de nou. 

Al setembre i novembre entrarà en vigor la prestació farmacèutica per a la gent gran i les persones amb diversitat funcional, que ja tenen el servei per a actes diagnòsticsmèdics i odontològics

I per a la resta de la població? Doncs Salut ho deixa tot obert. Afirmen que analitzaran com funciona per veure si s'amplia a altres col·lectius. 

Imatges: Arxiu RTVA
Informa: Ariadna Guiu Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.