Reciclar el 55% dels envasos generats l'any 2030

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Reciclar el 55% d'envasos que es generen és un dels objectius de l'executiu per al 2030. Actualment s'arriba al 40%, segons ha informat el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, al centre de triatge.

Aquest centre rep 2.230 tones l'any, 1.400 de les quals surten compactades després de passar per un procés de tria, tant manual com mecanitzat. El producte final es trasllada a Catalunya. Hi arriba un 35% de materials impropis perquè no es llencen correctament els productes al contenidor groc.

En aquest sentit, el titular de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia ha posat de manifest que cal més pedagogia. "Hem de continuar sensibilitzant encara més la ciutadania per fer bé la recollida a origen i les administracions també han de poder fer aquelles proves pilot que ja estem analitzant".

També ha proposat tancar els contenidors. "Volem dir que el contenidor només tingui el forat de l'envàs que pugui entrar allà".

Informa: Sergi Cano
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.