Els reclusos estrangers i les dones copen la presó

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La presó destaca pel percentatge de reclusos estrangers i el nombre de dones. Així ho recull el darrer informe del Consell d'Europa sobre la superpoblació als centres penitenciaris.

Un problema greu a un nombre important de centres d'Europa. El nombre de reclusos per cada 100 places disponibles va augmentar un 2% del 2022 al 2023. Tot i això, segons les dades recollides per l'informe, la situació d'Andorra és molt diferent. De fet, la densitat al centre penitenciari de la Comella és molt baixa en comparació a la mitjana europea, i la ràtio per 100.000 habitants, també. 

A gener del 2023 hi havia 61 persones a la presó. La població penitenciària va augmentar un 14% respecte al 2022. En comparació amb la mitjana europea, Andorra destaca en dos grups molt concrets. Principalment, en el nombre d'estrangers, que és un dels més elevats de la comparativa, i que supera el 60% dels reclusos. També és més elevat el percentatge de dones. El nombre de persones en presó provisional també se situa per sobre de la mitjana europea.

Destaca, d'altra banda, que l'any passat no hi havia cap persona a la presó per robatori. 

Informa: Pilar Candel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.