Rècord de participació i satisfacció del sector en la Fira del Bestiar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una trentena d'explotacions i uns 200 caps de bestiar. Aquesta és la participació entre ramaders i animals en la trenta-vuitena Fira concurs d'Andorra. Una mostra que s'ha consolidat i que manté la xifra de participants d'anys anteriors.

Els ramaders i el bestiar boví, oví i equí han omplert, un any més, Andorra la Vella. Enguany, dos centenars de caps de bestiar s'han exposat a la capital. Al llarg del matí, un nombrós públic, sobretot infantil, s'ha apropat a la mostra per gaudir d'aquesta activitat tradicional. Tot i l'actual entorn modern, els ramaders es mostren il·lusionats que la Fira compti amb una gran quantitat de visitants.

La ministra d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha assegurat que estan "molt satisfets" i ha destacat el "rècord històric" de participació amb 25 caps de bestiar. Segons la ministra, aquesta xifra "mostra l'optimisme del sector i el dinamisme per seguir evolucionant en el marc d'aquets producte de qualitat, que és la raça bruna". En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de l'Associació de Pagesos i Ramaders, Xavier Coma, per qui aquesta fira "és el reflex que el sector de la carn de qualitat s'està consolidant". Afirma que "tota la feina dels darrers anys es veu reflectida en la salut del sector".

Entre els assistents, uns que s'ho miraven tot amb més detall. Es tracta del jurat, que avalua la qualitat dels animals que s'exposen a la Fira.

La Fira concurs d'Andorra s'ha consolidat com una de les activitats tradicionals que manté l'interès tant del públic com dels participants. Una mostra que també serveix de punt de trobada perquè ramaders i pagesos intercanviïn experiències i coneixements.

Informa: Marc Guadilla Imatge: Cristina Jubete

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.