Rècord d'inscripcions al registre de voluntats anticipades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Registre Nacional de Voluntats Anticipades guanya pes. Enguany s'ha batut el rècord d'inscripcions, amb 130. Des que es va crear, el 2019, hi ha un total de 438 documents. La major difusió, amb xerrades a les parròquies, ha ajudat al creixement.

El Registre Nacional de Voluntats Anticipades es va crear l'any 2019 i actualment compta amb 438 documents, que corresponen majoritàriament a homes. Aquesta xifra ha augmentat de manera considerable enguany, quan s'hi han inscrit 130 persones, lluny de les 87 del primer any de funcionament. Les xerrades que s'han fet els últims mesos a la gent gran han ajudat, així ho constata la infermera experta en cures pal·liatives del SAAS, Esther Argilés, "l'acollida ha estat molt bona, hem tingut bastanta gent interessada."    

El document de voluntats anticipades es pot presentar davant de notari, qui s'encarregarà d'enviar-lo al registre. "Se n'estan fent cada vegada més, però convindria que se'n fessin més perquè és un dret", explica el president de la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana.

La mort continua sent un tema delicat, però sembla que aquest tabú s'està trencant cada vegada més.

 

A banda d'anar al notari, una altra manera de formalitzar el document és al mateix registre. S'ha de fer per escrit i aportant tres testimonis, almenys dos dels quals sense parentiu familiar. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Andreij Cristancho- Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.