Reforçar el vincle d'Andorra amb França 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra aspira a ser membre de ple dret de l'Assemblea parlamentària de la francofonia. Un pas simbòlic que permetrà consolidar els vincles amb l'OIF. Un fet que s'ha conegut en el marc del Dia internacional de la francofonia.

Per reforçar aquesta voluntat, el síndic general, Carles Ensenyat i la consellera general Núria Segués han visitat el Lycée Comte de Foix on el periodista Balla Fofana ha impartit una xerrada sobre el seu nou llibre, "La profecia de Dalí".

Carles Ensenyat ha destacat que l'equilibri del pes de França en la vida andorrana és bo per a la diplomàcia. "Quan hàgim de demanar quelcom al copríncep francès la resposta sempre serà més positiva si hi ha equilibri." De fet, és el sistema no andorrà amb més pes que acull un terç de l'alumnat del país.

A la visita també ha assistit el director de Gabinet de la Representació del Copríncep francès Robert Mauri i una delegació de l'ensenyament francès que ha visitat les últimes obres que s'han fet. L'ambaixador ha recordat la bona relació que existeix entre el sistema francès i la resta de les escoles del país. I ha remarcat que el reforç d'assistents de francès, es doblarà el curs vinent.

Aquest dimecres 20 de març se celebra la presència del francès al món amb 321 milions de persones que el parlen i amb el que intercanvien coneixements i informació. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Escabias

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.