La reforma de les pensions i el registre de la propietat, les prioritats de la majoria al Consell General

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aires d'estiu, de final de curs polític al Consell General. Amb la vista posada al retorn després de Meritxell. La majoria treballa en dues grans iniciatives: la reforma del sistema de pensions i el registre de la propietat.

Pel que fa a la primera, des de la cambra pilotaran el pacte d'estat que ha de marcar les noves pautes de jubilació. I es posen terminis tal com ha apuntat el president del grup parlamentari de Demòcrates, Jordi Jordana. "Seria desitjable que en la primera part de la legislatura tinguéssim un text pactat amb la resta de grups parlamentaris". De fet, les formacions ho treballaran aquests mesos i ho encararan al setembre.

L'altre dels grans àmbits pels quals apostaran és la creació del registre de la propietat, on no volen que només tingui en compte les propietats, sinó també els drets. Quins són? 

Jordana els ha detallat. "Que la gent sàpiga quan compra que aquella propietat està lliure de càrregues, o no. En resum, saber en quina situació està. Això afavoreix la seguretat jurídica."

Continuen la feina que ja havien fet la legislatura anterior, però Jordana ha destacat que parteixen amb un petit avantatge gràcies als comuns. "Tenen elaborats els cadastres parroquials, on ja hi ha un inventari de les propietats privades i de les propietats dels immobles."

I de fet, amb un registre de la propietat hi hauria dades més fiables dels tan comentats pisos buits. I abans d'acabar, una altra línia d'actuació. Conèixer com ha de créixer el país. Per això, veuen en els estudis de càrrega dels comuns el punt de partida. Així ho ha exposat Jordana. "Tindran molta incidència per veure com hem de regular definitivament o com hem de modificar la llei del territori." Tenien un any, que s'acaba a final d'aquest 2023.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Laura Mitjans - Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.