Regalar la mona per Pasqua, una tradició que es manté

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les mones de Pasqua són un clàssic de Setmana Santa. És una tradició que es manté i enguany els preus s'han incrementat a causa de l'augment de cost de les matèries primeres. 

Un centenar de mones de Pasqua s'han elaborat en les pastisseries per Setmana Santa. Aconseguir-ne una és l'objectiu dels padrins i padrines aquests dies. 

La mona és sinònim de que s'està acabant la setmana santa. Els gustos més decantats pels consumidors són nata trufa i crema cremada. Això sí, el més important és aprofitar la tradició per reunir-se amb la família. És un clàssic que es manté, però cada vegada menys. "Cada any es venen menys mones i xocolata. La gent no compra tant com els altres anys, és totalment diferent", explica la propietària de la pastisseria El Tortell, Olga Teixeira.

La farina, el sucre, el llevat, els ous i la mantega són els ingredients que formen part de la recepta d'aquest dolç tant tradicional, però enguany el seu preu s'ha vist incrementat. Així ho constata la pastissera: "la matèria prima que utilitzem s'ha incrementat i tot és més car i nosaltres també hem de poder viure". 

De mones n'hi ha per a totes les butxaques. Les més petites i senzilles costen uns 20 euros i les més elaborades, 60. És un dolç que agrada als fillols i filloles i també als més llaminers. 

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.