Un registre permetrà saber quants sordcecs hi ha al país per poder-los atendre millor
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El SAAS i el Govern elaboren un registre que permetrà quantificar les persones amb sordceguesa, que afecta sobretot més grans de 65 anys, i així afinar les polítiques d'ajudes.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell ha acollit una jornada tècnica amb motiu de la celebració del Dia internacional de la sordceguesa. Es tracta d'una doble deficiència que genera molta dependència. S'ha de tractar des d'un punt de vista mèdic i també socialment com a discapacitat.
La sordceguesa té una afectació elevada, en alguns casos és de naixement i en altres adquirida i sovint és conseqüència d'altres malalties. Els principals afectats són els més grans de 65 anys que, per al president de l'associació catalana pro persones amb sordceguesa són "els grans oblidats". Xifra els afectats a Espanya en 240.000 i a Catalunya en 40.000.
L'associació catalana té constància de dos casos a Andorra, però n'hi ha més que es podran quantificar quan s'enllesteixi el registre que s'està fent i que permetrà afinar molt més en els ajuts que aquestes persones necessiten, segons ha avançat el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot.
La jornada d'aquest dilluns ha servit per visualitzar aquest col·lectiu, que necessita moltes eines per poder-se comunicar i moure. En molts casos s'han de valer d'un mediador.
Informa: Gerard Gort
Imatge: Sergi Linares