Registren consultores andorranes per presumpta implicació en un cas de corrupció a Espanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La guàrdia civil, en col·laboració amb la policia andorrana, ha efectuat almenys quatre registres a despatxos de consultories del Principat en el marc de l'operació 'Termyca' contra la corrupció. Hi estan implicats una vintena d'ajuntaments espanyols que presumptament feien adjudicacions irregulars. Hi ha almenys dotze detinguts.

Quatre dels 48 registres efectuats per la guàrdia civil, en el marc de l'operació 'Termyca', s´han fet a despatxos de consultories a Andorra. A banda del Principat, també hi ha hagut escorcolls als ajuntaments de Tortosa, Ascó, l'Ametlla de Mar o Torrejón de Ardoz, així com a domicilis, despatxos i empreses. Hi ha hagut almenys dotze detinguts.

La Seu d´Urgell també s´ha vist esquitxada per l´operació, ja que s´ha formulat un requeriment de documentació a l´ajuntament. De la mateixa manera que en d'altres de Catalunya, Madrid o les illes Balears.

La macrooperació contra la corrupció, per contractacions irregulars, investiga la creació d´una trama per desviar fons públics dels ajuntaments a l'empresa de consultoria EFIAL. Bona part dels fons eren desviats a Andorra a través de "complexes operacions mercantils", segons la guàrdia civil. S´investiguen delictes de blanqueig de capitals, malversació de fons o tràfic d´influències. L´operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Informa: Anna Lladó

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.