La regulació fiscal, l'últim pas per tancar la llei del joc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La fiscalitat és el darrer escull amb què treballa el ministeri de la Presidència per enllestir el projecte de llei del joc. De fet Antoni Riberaygua ha explicat que han esperat el nou gravamen de Catalunya en el sector del joc per decidir com es gravarà a Andorra. Malgrat la rebaixa, el ministre de Presidència assegura que seguirà sent més competitiu. Pel que fa a la creació del Consell Regulador Andorrà del Joc, Riberaygua s'ha marcat el 2015.
La Generalitat catalana va anunciar fa dues setmanes la rebaixa en la fiscalitat del joc del 55% al 10%; l´objectiu és incentivar els casinos i, sobretot, accedir a la demanda de BCN World per instal·lar-se a la costa. El Govern ha esperat aquests movimentes per acabar de definir la regulació fiscal del joc, l'única part que resta per enllestir la llei. El ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, assegura que Andorra no hauria de tenir un tipus inferior al de Catalunya, ja que amb la resta d'impostos que s'aplicaran al sector, com ara el de societat, es continua sent més competitiu. També s´estudien altres mesures, com les deduccions per pernoctacions aportades pels joc. Tot plegat, s´espera que el text pugui entrar a tràmit parlamentari aquest període de sesions. Això permetria crear el Consell Regulador Andorrà del Joc, l'encarregat d'elaborar les bases del concurs per l'obertura del nou centre de joc. Plec que podria estar enllestit el 2015.El Govern assegura que no s´ha posat en contacte amb possibles grups inversors interessats a implantar-se al país. Amb tot, el ministre reconeix que ha rebut algunes persones expectants pel desenvolupament de la llei.Per confeccionar la llei, el Govern ha comptat amb la col·laboració d´Espanya i França tant per la configuració del model fiscal com per la futura formació d´una unitat especialitzada de la policia pel control del joc.Informa: Toni Vila
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.