Regular les professions liberals abans del referèndum

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En un debat que a estones ha estat marcat per una certa tensió entre Cerni Escalé i Xavier Espot, el cap de Govern ha informat que s'hauran de regular millor les professions liberals per evitar l'intrusisme.

Durant aquesta sessió monogràfica del Consell General sobre l'acord d'associació, Espot ha dit també que sense signar-lo els bancs podrien marxar del país.

"És veritat que hi ha hagut alguns casos en què això no ha acabat de funcionar. I no ha acabat de funcionar perquè no vam fer aquesta feina prèvia d'implementar tota una sèrie de garanties i salvaguardes que, evidentment, haurem de fer abans que entri en vigor l'acord d'associació. Però no perquè entri en vigor l'acord d'associació, sinó perquè ho hauríem d'haver fet igualment."

Xavier Espot, cap de Govern.

A més, el cap de Govern ha defensat els avantatges que pot tenir l'acord per als professionals liberals andorrans que volen exercir fora del Principat. Ha posat l'exemple dels advocats.

"Poder eximir els nacionals andorrans de la dispensa de nacionalitat per poder litigar i ser advocat davant dels tribunals en el cas d'Espanya. Això ha estat absolutament impossible, i en canvi això quedarà del tot remogut en el moment en què entri en vigor l'acord d'associació."

Xavier Espot, cap de Govern.

Espot, a més, ha recalcat que si no hi ha un acord d'associació amb la UE, l'accés a les institucions financeres que poden proporcionar liquiditat seria impossible. I això podria fer que els bancs abandonessin el Principat.

D'altra banda, Espot també ha protagonitzat un altre dels moments de la sessió. Ha assegurat que dir no a l'acord d'associació i continuar mantenint l'statu quo és totalment impossible. Ha defensat que l'acord és la millor opció per continuar creixent. 

Un debat tens

Espot i Escalé han protagonitzat el principal frec a frec de la sessió. El cap de Govern ha retret l'actitud negativa del líder de l'oposició, que demana més informació dels riscos perquè la població tingui una visió més global

El cap de Govern ha assegurat que el president de Concòrdia només veu problemàtiques a l'acord d'associació i que intenta "disseccionar el text per veure quina eventualitat que posi en dificultat aquest procés pot trobar".

Per la seva banda, Escalé ha declarat que li agradaria escoltar de part del cap de Govern i del seu equip quins són els riscos als quals es podria enfrontar Andorra "perquè la gent tingui una visió de 360 graus".

Informa: Pere Moliné - Pilar Candel

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.