La reobertura d'escoles i llars d'infants no serà abans de l'1 de juny

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

De moment el Govern té clar que les escoles no reprendran l'activitat, com a mínim, fins a l'1 de juny. Tenint en compte la represa parcial de l'activitat econòmica, treballa per tenir la setmana vinent un servei de guarda d'infants dels tres sistemes educatius, a l'Escola Andorrana.

"Crec que ja podem anunciar, evidentment amb tota la cautela necessària, que és molt difícil que els centres escolars i les llars d'infants puguin reobrir abans de l'1 de juny. Nosaltres ens fixem aquesta data com a fita i esperem que sigui possible però també dependrà de com evoluciona la corba de contagis", deia el cap de Govern, Xavier Espot, en roda de premsa.

De complir-se el calendari anunciat pel Govern de la represa de l'activitat econòmica el ministeri d'Educació està treballant en un servei de guarda d'infants per a aquelles persones que no es podran absentar de la feina. Estarà destinat als infants escolaritzats més grans de 3 anys dels tres sistemes educatius que podria estar plenament operatiu a partir de dimarts. Ha advertit que és un servei de guarda molt diferent de l'activitat escolar per donar resposta a una necessitat important de la població que haurà de tornar a la feina.

"Es farà a les instal·lacions del sistema educatiu andorrà" i "hi haurà un horari diferent a l'horari pròpiament escolar, per torns, molt més adaptat a la realitat professional dels progenitors que hagin d'anar a treballar i no poden deixar els seus fills a l'escola", ha explicat Espot, tot avançant que els alumnes no aniran necessàriament ala seva escola habitual.

A partir d'aquest dissabte, Educació posarà a disposició un formulari d'inscripció al seu web infoeducacio.ad i s'estudiarà cas per cas. El servei, però, no afectarà els infants de guarderies, per als quals també es busca una solució a través dels comuns. També es farà un formulari a Afers Socials al web aferssocials.ad per a aquelles persones que tenen cura de persones grans.

Torna a veure la roda de premsa del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre Jordi Gallardo d'aquest divendres al vespre:

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.