Reordenament de l'APDA després de la polèmica amb Punjabi
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Llum verd als canvis en la llei de protecció de dades, unes modificacions que apuntalen l'estructura d'un organisme que depèn del Consell General. Tot plegat després de la polèmica que ha envoltat la seva cap, Resma Punjabi, després de la proposta que va fer per apujar sous.
Els canvis consensuats a l'Agència de Protecció de Dades permetran dotar-la d'estabilitat i clarificar els instruments de control i funcionament. Ho argumentava Cerni Escalé, que va defensar el text en nom de tots els grups i que va indicar que no era una llei amb nom i cognoms, feta per fiscalitzar la feina de l'actual cap de l'APDA, enfrontada a la Sindicatura i el Consell.
El text marca que el cap serà escollit per convocatòria pública i també els supòsits pels quals se'l pot cessar. El mateix Escalé així ho va definir en la seva intervenció. "Es precisen també les funcions i la pèrdua de la seva condició per la persona cap de l'agència i aquest procés que ja existia queda concretat per incompliments molt greus clarament tipificats per tal de respectar la independència i l'autonomia de l'APDA".
Tot els grups parlamentaris són conscients que cal acotar el funcionament de l'agència. La presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant, Carine Montaner, assegurava que hi havia "un buit jurídic" que s'havia de corregir. "Quan els nomenaments són polítics evidentment hi ha aquest perill de si la persona que ocupa el càrrec no fa bé la feina tenim un problema".
El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, esmentava que els darrers mesos hi ha hagut notícies al voltant de l'APDA i "el que volem és si s'ha detectat alguna disfunció, que aquesta disfunció la puguem arreglar".
La nova llei també té per objectiu garantir una carrera professional i un lloc de treball més atractiu per als inspectors de l'APDA.
Informa: David Domingo