Reportatge: Campanya de controls d'alcoholèmia a 2.000 conductors fins al 14 d'agost

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des de dilluns fins a mitjan agost la policia efectua controls d'alcoholèmia a tot el país. És una de les dues campanyes previstes enguany i s'espera que es controlin fins a dos milers de conductors. En l'anterior ocasió només un 1% va donar positiu.

Els cossos de seguretat no es cansen d'alertar dels perills de conduir sota els efectes de l'alcohol. Malgrat que tot l'any hi poden haver controls puntuals, durant un mes hi haurà una campanya exclusiva per conscienciar els conductors i multar els qui superin la taxa límit.

El cap de la unitat de seguretat viària, Manel Pelegrina, explicava que "són uns controls que es fan a tot el Principat i a tot tipus de vehicles. Això sí, "durant el dia es prioritzen els vehicles de transports, camions, autobusos i mercaderies, i a la nit vehicles normals, de gent que surt".

El nombre de positius és força baix: l'any passat va ser d'un 1% dels més de 1.500 controlats. La xifra més alta, el 2014, superava el 2%. Aquest matí, per exemple, hi ha hagut sort: els aparells no han indicat cap valor superior al 0,5 permès, ni al 0,2 per a conductors professionals o de vehicles de més de 3.500 quilos. Algun, però, s'hi ha acostat més.

Segons explicava el mateix Pelegrina, des que dilluns van començar els controls "se n'han fet 200, dels quals només s'ha constatat una sanció administrativa", és a dir, amb resultat entre 0,5 i 0,8g/l. "La resta han estat negatius". Des de fa algunes campanyes, la policia es coordina amb Mobilitat per anunciar els controls als panells d'informació. Diuen que serveix per fer prevenció, sobretot a les nits.

Els conductors es mostren comprensius: "me l'he trobat per sorpresa, no ho sabia, però està molt bé que de tant en tant facin controls d'aquests per tenir una miba més de confiança". Un altre ens comentava que "hi ha molta gent que beu molt i causen accidents", i que per tant també hi estava d'acord. Un tercer controlat explica que estava treballant i que és "conscient de que no es pot beure".

Controls com el d'aquest matí s'aniran repetint a tots els punts del Principat fins al 14 d'agost. De fet, s'espera que fins a 2.000 conductors passin per aquesta prova d'alcoholèmia.

Informa: Judit Pedrós Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.