Reportatge: com evitar que collir bolets es torni en una activitat perillosa
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La tardor és per a molts una època esperada per anar a buscar bolets al bosc. Una afició que es pot tornar perillosa si no coneixem del tot els fongs que collim. N'hi ha que són molt saborosos i tenen un gran valor culinari, però d'altres poden ser tòxics o fins i tot mortals. Des que ha començat la temporada s'han produït quatre intoxicacions lleus per consum de bolets.
Les primeres pluges de tardor són per a molts l'avís de l'inici de la temporada de bolets. Un curt període de temps per anar a buscar bolets a la muntanya. Els rovellons, els ceps, els camagrocs, els fredolics o els rossinyols són per a la majoria els bolets més fàcils d'identificar, però davant qualsevol dubte, cal rebutjar-los.
La dificultat més gran per identificar-los ve de la gran diversitat de fongs que podem trobar. Alguns, a més, tenen forces semblances amb d'altres que poden ser tòxics i ens poden provocar símptomes com mal d'estómac, vòmits, forta descomposició, vertigen o al·lucinacions. També cal prestar atenció a agafar bolets que estiguin en bon estat, que no presentin signes d'estar florits o en fase de descomposició.
A banda de les advertències, buscar bolets pot ser una activitat d'oci, sana i divertida, per passar un cap de setmana en família i a més, segons la traça i la sort que es tingui, una oportunitat per estalviar-se fer la compra.
Informa: Hèctor Romance
Imatges: Vicente Bellot