Reportatge: Dues cerveses artesanes fetes a Andorra surten al mercat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d’hores de treball i un parell de mesos de repòs, les dues marques de cervesa artesana del país surten al mercat per conquerir els paladars més exigents. Avui ens endinsem en les bodegues d’ambdues cerveseries per conèixer el procés i la rebuda que té el producte entre la gent del Principat.

Tot comença amb quatre ingredients: la malta, el llúpol, el llevat i l’aigua. A partir d’aquí, i amb la barreja adequada i la fermentació correcta, s’aconsegueix extreure una de les begudes que fa gaudir més gent, la cervesa. Però no totes es fan de la mateixa manera ni són iguals.

Precisament, a Andorra actualment hi ha dues marques de cervesa artesanes fetes al país. Totes dues cohabiten espais similars i conviuen amb normalitat. Fins i tot demanen que hi hagi més competència al Principat.

Cadascuna d’elles produeix una mitjana de 500 litres a la setmana, que es reparteixen pels supermercats i restaurants del país. Però a vegades el preu de la cervesa artesana complica la bona rebuda.

L’objectiu és arribar cada vegada a més públic i aprofitar la moda actual perquè la gent valori la feina que comporta realitzar una cervesa de manera artesana.

Informa/Imatges: Miquel Margalef

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.