Reportatge: emprenedoria i tradició 100% del país
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Una jove emprenedora ha decidit recuperar una petita part de la història de la seva família elaborant la Ratassia de la Carmeta. Es tracta d'un licor de 32 graus, comunament anomenat ratafia, que a Andorra es feia a partir d´anís, nous verdes i una barreja d´herbes. Ja fa més d´un any que l´Eva elabora i comercialitza aquesta beguda amb una recepta i productes 100% del país.
L'Eva Gómez ha obert el seu celler a la casa de la Carmeta, la seva tieta-àvia i qui va transmetre a la família la seva particular recepta de ratassia. Al celler ja hi reposa la segona remesa del licor elaborat per ella mateixa. Després d´haver completat la carrera de comunicació a França, l´Eva va decidir que volia aportar el seu granet de sorra en la millora de la imatge d'Andorra.
Fa una mica més d´un any es va posar mans a l´obra: va crear la marca, va definir la política de comercialització i va elaborar uns 300 litres del licor que va exhaurir ben ràpid. Amb tot i gairebé sense voler-ho va entrar dins el món de l´emprenedoria en què es mou utlitzant els seus propis valors.
La segona remesa de la Ratassia de la Carmeta serà presentada a la fira d'Andorra la Vella. Aquest any hi haurà més producció, la que es pot permetre elaborar mentre combina l´activitat d´empresària amb la d'assalariada al sector de la comunicació.
Informa/imatge: Víctor Reolid