Reportatge: Fomentar i apropar la cuina als joves
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Aprendre a fer una escudella, sushi, galetes de xocolata o fins i tot innovar amb la cuina d'autor. Els joves del país s'apropen a la cuina per aprendre noves receptes a través d'una sèrie de tallers que impulsa el comú d'Andorra la Vella.
Fer que la cuina sigui cada vegada menys el lloc de casa més desconegut i estrany pels joves. O almenys aquest és el principal objectiu dels tallers impulsats pel departament de Joventut del comú d'Andorra la Vella, 'Cuina sense pares'. Aprendre receptes senzilles i animar als xefs novells a conèixer què es cou als fogons.
Aquesta vegada toca fer galetes de xocolata. Sucre, mantega, farina sense llevat civada, ou i trossos de xocolata. Tots els ingredients per poder fer, el que per molts representa les primeres postres elaborades amb les seves mans.
Els tallers de 'Cuina sense pares' han arribat enguany a la tercera edició i per atreure més joves alguns dels cursos es fan en anglès o francès. L'excés de sol·licituds obliga a tancar inscripcions. L'any passat un total de 98 joves van aprendre receptes noves a través dels nou tallers que es van organitzar.
Informa: M. Fernández i M. Margalef
Imatges: M. Margalef