Reportatge: Saps com es fan els panellets?

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una altra tradició arrelada de Tots Sants són els panellets. Ja fa dies que les pastisseries en venen, i els de pinyons acostumen a ser els que tenen més èxit.

Les Delícies del Jimmy és un dels obradors que ja fa dies que en preparen. D´ametlles, rovell d´ou, maduixa, cafè o els clàssics de pinyons, la seva elaboració és senzilla. Es fa la pasta amb ametlla i sucre i s´hi afegeix clara d´ou per aconseguir una textura més suau. Acte seguit es fan les boles amb cura, es pinten amb ou i s´hi enganxen els pinyons. El pas següent és col·locar-los a la safata i preparar-ne l´entrada al forn.

A Les Delícies del Jimmy n'han fet 50 quilos, explica el propietari, Jimmy Ambor. Unes 2.000 o 2.500 peces, calcula. 6 minuts a 250 graus i ja tenim els panellets a punt. Els que més es venen són els de pinyons, que no acostumen a entendre de modes. Aquesta botiga ven panellets des de fa 15 dies i avui és quants més se´n despatxen.

Aquests dolços, tot i estar relacionats amb el fred, que aquest any es resisteix a arribar, tenen un bon ritme de venda i molt bona acceptació.

Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.