Reportatge: el vi d'alçada produït a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb un mica menys de quantitat però amb la mateixa qualitat, la borda Sabaté ha conclòs la verema. Enguany els vins que comercialitzarà el celler seran més aromàtics a causa de la climatologia. El celler vol augmentar la presència nacional i obrir-se a l'exterior.
A les portes de l'hivern, més tard que mai, la borda Sabaté, ha conclòs la verema. Enguany les vinyes han patit contrastos meteorològics forts: fred a la primavera i l'estiu, pedra, i molta calor a la tardor, la qual cosa augmentarà l'aromatització dels vins, una de les característiques més marcades dels d'alçada. L'enòleg Alain Graillot, manté que "els vins d'Andorra tenen les característiques pròpies dels vins de muntanya" i en destaca l'equilibri, l'elegància i la frescor". El volum d'alcohol "no és gaire elevat" i tot plegat fa que tingui unes propietats específiques.Enguany s'han recollit dues tones de raïm, aproximadament una tona menys que l'any passat. Després de collir-lo, el raïm se selecciona i es premsa. Posteriorment es posarà a les tines perquè fermentin. Els vins sortiran a la venda d'aquí un any i mig. Borda Sabaté comercialitza dos vins ecològics, un de blanc, l'Escol, i un de negre, el Torb.El propietari de la Borda Sabaté. Joan Albert Farré, explica que "el vi d'alçada és un producte novedós, de la terra" i assegura que estan fent "molts esforços per introduir-lo". Tot i així, està convençut que "té el seu mercat però és veritat que, sigui per la crisi o perquè tot producte nou costa, l'entrada al mercat està sent pausada i dolça".L'objectiu de Borda Sabaté és ara treballar per exportar els vins.Informa: Ana Almán Imatge: Cristina Jubete
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.