La resident de Faber Andorra, Alice Borchi, defensa un accés molt més democràtic a la cultura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La italiana Alice Borchi fa una residència a Faber Andorra per elaborar una monografia sobre els béns i el valor de la cultura enfocada a pràctiques participatives. 

Borchi, que és professora d'indústries creatives a la Universitat de Leeds, ha impartit una conferència a la Casa Museu d'Areny-Plandolit sobre el concepte de cultura comuna com a proposta més democràtica d'accés a la cultura i les arts. 

Amb Itàlia com a base de l'estudi, ens explica en una entrevista  l'exemple del moviment que entre 2010 i 2014 va fer que molts professionals ocupessin edificis patrimonials abandonats per crear-hi vida cultural. 

Alguns d'aquestes espais van obtenir un tipus de reconeixement legal i ara funcionen com a espais culturals oficials que segueixen treballant amb aquest model de bé comú, incloent a la població i diversos tipus de comunitats que els fan partíceps de la gestió, el desenvolupament d'activitats i la creació artística. 
Alice Borchi, resident a Faber Andorra

Defensa que aquestes estructures ajuden a crear un nou àmbit que democratitza la cultura més enllà dels grans esdeveniments, que s'han de rendibilitzar, i de l'art relegat a les elits.

 "Com que pensen que no poden gaudir d'aquest tipus de cultura, es distancien del que s'ha definit com a món cultural, a que no pensen que tinguin el dret i el poder de desenvolupar les pròpies oportunitats". 

La definició de la cultura i el valor que se li dona és la base d'un treball que a Andorra tindrà l'oportunitat de compartir amb diferents públics. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Nil Forcada

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.