Residents a Andorra la Vella durant 15 anys dins un llindar econòmic, requisits per accedir als pisos a preu assequible de Santa Coloma
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Aprovat el concurs per construir i gestionar els pisos a preu assequible a Santa Coloma, a la zona del Cedre. S'hi podran acollir residents durant un mínim de 15 anys d'Andorra la Vella i amb un cert llindar econòmic. El PS ha votat en contra en no estar d'acord amb el règim de concessió públicoprivada, ni en com s'ha treballat el projecte.
Haver residit a Andorra la Vella 15 anys sense la necessitat que siguin consecutius a partir de la majoria d'edat. Aquest és un dels requisits per optar a viure als futurs pisos a preu regulat de Santa Coloma, a banda de complir amb un determinat llindar econòmic. La concessió és a 50 anys i preveu construir una trentena d'habitatges.
En consell de comú s'ha aprovat el concurs per adjudicar-ne la construcció i l'explotació, que es preveu cap a l'octubre, amb la sorpresa del vot en contra de la minoria socialdemòcrata, que confessa que a última hora ha canviat l'abstenció pel no rotund. Creuen que és el comú qui hauria d'estar al darrere del projecte definint unes determinades condicions, com ara el cànon que el privat haurà de pagar per la concessió. Un element que no es defineix en l'estudi de viabilitat inicial. Des de la minoria també han demanat que s'especifiqui millor el tipus de projecte que es vol fer, indicant que es tracta d'habitatges públics i no d'uns "equipaments" per assegurar així l'objectiu de la iniciativa.
"El comú té la responsabilitat i té els diners per poder-ho fer. Per què no ho fa? No ho acabem d'entendre."
Dolors Carmona, consellera del PS al comú d'Andorra la Vella
"No podem fer aquesta cessió a 50 anys i deixar d'invertir 4,5 milions que hem destinat a unes fonts i dir que no ho podem fer per aquests pisos que per nosaltres són una prioritat i que fa tres mesos que es podrien haver tirat endavant"
Sergi González, conseller del PS al comú d'Andorra la Vella
Sobtat per la decisió de la minoria, el cònsol major ha tornat a defensar la concessió públicoprivada, que ja ha suscitat cert interès entre empreses.
"És una fórmula que funciona i que pot ser molt més àgil perquè ja estàs posant a disposició d'un conglomerat d'empreses que alhora s'ocupen de fer la construcció i la gestió."
David Astrié, cònsol major d'Andorra la Vella
També s'han adjudicat les obres d'ampliació dels carrers Doctor Vilanova, Prat de la Creu i Prada Casadet per un import de 2,4 milions d'euros, dividits en dos períodes: 500.000 figuren en el pressupost d'enguany, mentre que la resta es deixa per l'any vinent. El PS ha demanat que s'estudiï la possibilitat de fer-hi un carril bici, una opció que es tindrà en compte, però que sembla complicada. Astrié aposta per limitar la velocitat a 30 km/hora i afavorir així la convivència entre vehicles. Les obres començaran el setembre, un cop acabi el Cirque du Soleil i es desmunti la carpa, i s'ha previst que durin 8 mesos.
Pel que fa al multifuncional, Astrié ha remarcat que l'objectiu i el desig és que el projecte es faci a Andorra la Vella, sense tenir massa preferència una ubicació o una altra. Sobre la taula hi ha l'estadi comunal o Borda Mateu, si s'hi acaba construint l'estadi del FC Andorra. El cònsol major no ha aclarit quina acabarà sent la opció definitiva.
Traspàs de secretaria general
També en el marc de la sessió de comú, s'ha nomenat a Laura Camps, que treballava d'advocada en el comú, com a nova secretària general després que Àngel Grau, que fins ara ocupava aquest càrrec, es jubili.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza-Arxiu RTVA