Els residents passius hauran finalment d'abonar 600.000 euros i no els 800.000 anticipats per Espot
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El cap de Govern anticipava 800.000 euros, però es rebaixa en 200.000 finalment la inversió que hauran de fer aquells que vulguin obtenir la residència passiva. Així ho preveu una de les esmenes que la majoria ha presentat a la llei d'economia digital, que també busca regular el coliving i el teletreball.
Finalment seran 600.000 euros i no 800.000 com anunciava el cap de Govern en el debat d'orientació política la inversió que hauran de fer al país aquelles persones que vulguin obtenir la residència passiva. Així ho han acordat els grups parlamentaris de la majoria. El president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi explica que s'ha fet aquesta acció per prudència. "Ens feia una mica de por que passar de 400.000 euros a 800.00 euros signifiques una frenada en sec. Fem-ho pas a pas i a veure com evoluciona."
Una xifra que es reduirà a 400.000 euros en cas que la inversió es faci en el fons d'habitatge per a pisos de lloguer. Així ho recullen les esmenes que la coalició ha presentat a la llei d'economia digital. Pel que fa a les residències per compte propi, ja es va anunciar que la inversió passava de 15.000 a 50.000 euros, amb l'excepció d'aquells projectes que busquin la innovació. A més, també s'incrementa el percentatge de participació a l'empresa que es creï que s'eleva al 34%. Uns canvis, que com afirma la presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata, Mònica Bonell permeten ser exigents tot i les facilitats d'inversió que permet el país. "Ens ho hem de creure. Tenim un país que ofereix moltes oportunitats, facilitats d'inversió i fiscalitat moderada. Ara és l'hora de ser més exigents."
Altres propostes que també volen que reculli la llei és la creació d'espais de coliving, que ha de permetre als joves poder emancipar-se. Uns espais que també acolliran aquells nòmades digitals que vinguin treballar en un període de temps concret. El president suplent del grup parlamentari independent, Marc Magallon explica que permet facilitats. "Fer tots els tràmits de residència, buscar pis, contractar amb FEDA un comptadors... el projecte ja preveia treure aquestes traves i ubicar aquesta gent en un espai compartit, que tindria ja un propietari que li faria tot. "
El darrer dels aspectes que contemplen és la desconnexió digital dels treballadors, és a dir, aquelles hores en què no poden ser requerits per part de l'empresa.
Imatges: Sergi Linares
Informa: Ariadna Guiu Vila