Els residents portuguesos lamenten la marxa de molts compatriotes per la crisi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La comunitat portuguesa lamenta la marxa de molts compatriotes del país per la crisi. Així s'ha assegurat durant l'acte simbòlic de plantada d'un arbre al Parc Central per celebrar els 25 anys del Grup de Folklore de la Casa de Portugal.

El Parc Central ha acollit la plantada d'un arbre que vol simbolitzar l'arrelament de la comunitat lusitana al Principat. És un dels actes que es du a terme amb motiu de l'aniversari del Grup de Foklore de la Casa de  Portugal.

Els responsables coincideixen que la pandèmia ha afectat la comunitat i ha fet que alguns residents hagin hagut de marxar, una situació que el director artístic del gurp, Josep Lluís Carvalho, ha lamentat.

A l'acte han assistit diverses autoritats, que han elogiat l'arrelament dels residents portuguesos. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha remarcat que "és una comunitat molt important al nostre país".

En aquesta línia, la ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha assenyalat que aquesta comunitat contribueix a "enriquir la multiculturalitat".

Durant l'abril, el grup té previst presentar un llibre recopilatori de les actuacions que han fet durant aquests anys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arnau Teixidó

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.