La restauració celebra l'ampliació del nombre de comensals per taula, però considera que hi ha altres qüestions que s'haurien de valorar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sector de la restauració celebra que aquesta setmana Salut hagi decidit ampliar el nombre de clients per taula, però reforcen altres reivindicacions que també consideren necessàries. Tenir més en compte la capacitat de l'espai, evitar aturar el servei per ventilar o recuperar el servei de barra.

L'ampliació dels comensals per taula tant a bars com a restaurants arran de la millora progressiva de les dades sanitàries ha donat una mica d'aire fresc al sector, després de mesos molt durs. Tot i això, consideren que hi ha altres qüestions que també s'haurien de valorar.

"Demanem que se'ns treguin les hores de tancament", ha comentat el gerent del bar-restaurant Totaneta, Julià Alarcón, afegint que "això ens ajudaria una mica".

Per la seva part, la dependenta de la pastisseria La Lyonesa, Josepa Cid, ha assenyalat que els clients no entenen el tancament al migdia per higienitzar el local.

D'altra banda, el cambrer del bar-restaurant Las Vegas, Albert Martínez, ha assegurat que "la barra és una part important del negoci", per la qual cosa creu que "s'hauria de fer alguna cosa", ja que aquest canvi beneficiaria molts establiments.

Tot i esperar que les restriccions es vagin relaxant, bona part de les esperances es focalitzen en un turisme que es preveu que arribi cada vegada més. 

Justament aquest cap de setmana s'ha començat a notar més ambient de visitants, sobretot del territori català, fins al punt de veure cues a la porta d'algun restaurant a l'hora de dinar. Els visitants, han arribat al país amb "moltes ganes" i amb la intenció de desconnectar.

Els restauradors opinen que els horaris haurien de ser més flexibles, sobretot pel que fa als bars, que voldrien servir més enllà de les vuit del vespre. Argumenten que així la clientela es podria distribuir millor, tot evitant aglomeracions.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada-Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.