Restauradors i cases de menjar hauran d'informar obligatòriament sobre els al·lèrgens
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Govern publica la guia sobre els al·lèrgens en aliments no envasats per informar el sector del nou reglament. Els restaurants i negocis que venen menjar preparat hauran d´etiquetar els productes i informar sobre els plats que contenen aquest tipus de substàncies.
Rètols, etiquetatge i informació del personal. Aquestes són algunes de les coses que a partir del gener del 2019 el sector de la restauració i dels menjars preparats haurà d´oferir obligatòriament.
Per tal d´anar formant i preparant l´adaptació, el Govern ha publicat una guia informativa i actualment la Cambra de Comerç prepara tallers per al personal. "Hem de saber identificar els al·lèrgens en les etiquetes i al mateix temps preparar als treballadors perquè sàpiguen que per a aquells aliments que oferiran d'un forma no envasada hi ha una guia, com ho poden fer, quina és la seva responsabilitat...", explica el cap de l'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals. "No oblidem que una al·lèrgia o una intolerància en un moment donat pot produir un problema greu de salut", afegeix.
Casals ha explicat que aquest any hi ha hagut tan sols una queixa d´un turista per no ser informat degudament. De tota manera considera que cada vegada és més important poder proporcionar la informació correcta, ja que un dels aspectes que les persones escullen a l'hora d´escollir destí és l´alimentari.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Carla Sales